Jdi na obsah Jdi na menu
 


Comax Chess 2022 - memoriál Dr. Karla Treybala

11. 10. 2022

Podzim je tradičním obdobím, kdy se ve Velvarech odehrává pod názvem Comax Chess 2022 - memoriál Dr. Karla Treybala jako vzpomínka na jednoho z největších českých šachistů. V letošním roce se turnaje hraném na 9 kol v tempu 2x20 minut zúčastnilo celkem 61 hráčů, z toho čtyři byli z naší soupisky.

Robertu Tůmovi los během turnaje přiřazoval střídavě silné a slabé soupeře, v předposledním kole dokázal sice zvítězit s Františkem Hofnerem (ELO 1823) ze Slaného, ale celkově zaostal za svými možnostmi a se třemi získanými body obsadil až 57. místo.

Martin Pucholt dokázal získat celkem čtyři body, což mu v pořadí vyneslo 43. pozici. Lépe se dařilo hráčům, kteří na Stochově hostují. Zdeněk Morávek Získal také 4 body a jen prohra v posledním kole ho připravila o mnohem lepší umístění, než byla konečná 38. příčka. Jurij Tichonov jako 10. nasazený hráč dokázal v prvních pěti kolech získat 4,5 bodu a pohyboval se na předních místech průběžného pořadí. V následujících čtyřech kolech však byli soupeři nad jeho síly a díky čtyřem prohrám obsadil až 27. místo.

Kompletní výsledky turnaje jsou k dispozici zde.