Jdi na obsah Jdi na menu
 


O pohár Královského města Slaný 2023

28. 5. 2023

Poslední květnová neděle se stala dnem, kdy slánský šachový oddíl zorganizoval v Městském centru Grand turnaj O pohár Královského města Slaný 2023, který byl zároveň Krajským přeborem družstev v bleskovém šachu. Na startovní listině se sešlo celkem 84 hráčů včetně jednoho držitele titulu IM, čtyř FM a jedné ženské mistryně WFM. Do bojů o titul přeborníka kraje se zapojilo celkem 13 týmů včetně našeho oddílu, který startoval ve složení Morávek, Padevět, Pucholt, Tichonov a Zelenka. Hra na 5 minut je velice rychlá, a i když našim hráčům moc nevyhovuje, přesto odvedli dobrý výkon a rozhodně neudělali ostudu. Často svedli vyrovnané souboje s hráči o několik set ELO bodů silnějšími a jen nedostatek času jim překazil úspěšné zakončení.

Vítězem KP družstev se stal tým KS Říčany 1925 se ziskem 47,5 bodu ze 60 možných. Druhý ŠS Kostelec nad Černými lesy získal „jen“ 35,5 bodu a třetí TJ Kralupy 34,5 bodu. Tým ŠO Stochov skončil na 10. místě se ziskem 30,5 bodu. Vítězem celého turnaje se po 15 odehraných kolech stal FM Jáchym Němec se ziskem 14 bodů, druhý skončil CM Jakub Ocelák (11,5 bodu) a třetí místo obsadil Jáchym Šmolík (11,5 bodu). Všichni tři v turnaji startovali za KS Říčany 1925, čímž potvrdili obrovskou dominanci tohoto klubu. Naši hráči nakonec podali vyrovnané výkony, Padevět s 8,5 získanými body skončil 25., Tichonov a Morávek získali po 7,5 bodu a obsadili 40. a 45. místo a Zelenka s Pucholtem se skončili 53. a 54.

Vítězům patří gratulace a organizátorům poděkování za skvělou akci. Kompletní výsledky jednotlivců jsou k dispozici zde a výsledky KP družstev zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář