Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svatoštěpánský bleskový turnaj

26. 12. 2022

Poslední turnaj v roce se na poslední chvíli rozhodli uspořádat 26. 12. 2022 v SK DDM Slaný pod názvem Svatoštěpánský bleskový turnaj. Pokud se podaří dobrá myšlenka pořádajícího oddílu, mohlo by to znamenat založení nové vánoční tradice pro místní šachisty. Kdysi se takový turnaj hrával právě na Stochově, ale po jeho přesunutí do první poloviny prosince zůstávaly vánoční svátky až do letoška bez jakékoliv akce v nejbližším okolí.

Turnaje se zúčastnilo celkem 12 hráčů ze 4 oddílů, ze stochovských byli přihlášeni Jurij Tichonov, Pavel Padevět, Zdeněk Morávek a Robert Tůma. I přes malý počet hráčů byl průměrný rating 1767 ELO bodů. Turnaj hraný systémem každý s každým dvě partie s časovým limitem 5 minut tentokrát vůbec nevyšel R. Tůmovi. Zatímco před několika týdny skončil ve stochovském turnaji na 3 místě, tentokrát obsadil poslední 12. příčku se ziskem 4 bodů. Z. Morávek, který byl na Stochově celkově 6., také neměl svůj den. Z 22 partií se mu podařilo získat pouze 7 bodů, což stačilo na konečné 10. místo.

Před poslední partií byl v čele turnaje J. Tichonov a hned za ním P. Padevět, oba se shodným počtem bodů. Zatímco Tichonov poslední partii s domácím Františkem Vokatým pouze remízoval, Padevět s nejlepším slánským hráčem Milošem Růžičkou ve vyhrané pozici prohrál na čas. Celý turnaj tedy nakonec vyhrál Jurij Tichonov se ziskem 18½ bodu, druhý skončil Pavel Padevět s 18 body. Na třetí místo se v závěrečném kole vyhoupl Richard Jerman z ŠO TP NOVA Kladno se ziskem 16½ bodu.

Výsledky celého turnaje jsou dostupné zde.