Jdi na obsah Jdi na menu
 


Teplice Chess Rapid Tour 2023

21. 1. 2023

Třetí letošní sobotu odstartoval nový ročník seriálu Teplice Chess Rapid Tour 2023. Turnaje hrané v tempu 15 minut na partii s přídavkem 5 sekund za odehraný tah se v loňském roce staly příjemným zpestřením některých stochovských hráčů. Na ten první v novém roce vyjela dvojice Jurij Tichonov a Pavel Padevět.

Tichonov začal turnaj zvolna, v prvních třech kolech uhrál tři remízy a teprve ve čtvrtém se mu podařilo zvítězit. V následující partii mu los přiřkl nejvýše nasazeného Karla Dusbabu (ELO 2048), na kterého však nestačil a po pěti odehraných kolech měl pouze 2,5 bodu. Situaci zachránil vítězstvím v šestém a remízou v sedmém kole, kterou uhrál s celkovým vítězem, třetím nasazeným, Jiřím Grohem (ELO 1894) z SK Sokol Vyšehrad. Se 4 získanými body obsadil J. Tichonov 5. místo.

Padevět měl začátek bodově stejný, ale výkonnostně naprosto odlišný. Po úvodní výhře prohrál hned ve druhém kole s již zmíněným Grohem a po další výhře ve třetím kole na něj čekala jednička turnaje Dusbaba. V ostré hře se nakonec rozešli smírně, když si Dusbaba vynutil remízu věčným šachem. V dalších třech partiích již P. Padevět nezaváhal a v konečném pořadí obsadil vzhledem k horšímu pomocnému hodnocení 3. místo se ziskem 5,5 bodu za K. Dusbabou a jen o půl bodu před nimi skončil J. Groh.

Konečné výsledky jsou k dispozici zde. V případě zájmu jsou k dispozici i jednotlivé partie.