Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyloupené Bohnice

2. 1. 2023

Hned druhý den roku 2023 uspořádal ve večerních hodinách Šachový klub Bohnice Novoroční rapid. Turnaje hraným na sedm kol švýcarským systémem v tempu 15 minut na partii se zúčastnilo celkem 23 hráčů z 10 oddílů. Ředitelem turnaje byl další z řady vynikajících stochovských šachistů – Ing. Karel Hořínek. Ze současných hráčů se zúčastnil pouze Pavel Padevět, který na startovní listině figuroval na 5. příčce hned za K. Hořínkem.

Úvod turnaje Hořínkovi nevyšel, první dvě partie prohrál s hráči znatelně slabšími – rozdíl ELO byl přes 400 bodů v jeho prospěch. V dalších pěti kolech už nezaváhal a jako nejlépe umístěný domácí hráč obsadil nepopulární 4. místo.

P. Padevět si naopak celý turnaj vedl suverénně. První tři kola mu los přiřkl slabší soupeře, se kterými si snadno poradil. Od čtvrtého kola bylo jasné, že se rozhoduje o předních příčkách, ale žádný ze soupeřů ho nedokázal porazit. V předposledním kole dokázal přehrát Španěla Izquierda a do posledního kola šel s náskokem jednoho bodu před Tomášem Vavřincem z Říčan, druhým v pořadí. Právě s ním se utkal v posledním kole a po spravedlivé remíze získal Pavel Padevět prvenství v prvním letošním turnaji. Jediné, co ho může mrzet, je to, že se turnaj nezapočítával do ELO hodnocení. Za tento výkon by mu v rapidu přibylo pře 30 bodů.

Výsledky listina a podrobnosti jsou k dispozici zde.